Troba'ns a les xarxes socials:

Pàgina a Facebook

Pàgina a Twitter

Pàgina a Google PlusVoluntariat per la llengua Ets un establiment i vols enfortir el comerç de Balaguer fent xarxa en català?

Creem una xarxa d’establiments col·laboradors amb el programa Voluntariat per la llengua.

Més informació.


Ajuntament de Balaguer

Partner tecnològic:
Logotip de CDMON

PORTADA

5 minuts amb l'art 05-02-2018

 

Descarregar! (8:24min / 8MB)5 minuts amb l'art 29-01-2018

 

Descarregar! (8:23min / 8MB)5 minuts amb l'art 18-12-2017

LECTURA

MIQUEL-LLUÍS MUNTANÉ i SICART

RESISTÈNCIA

Després de cada cop,
la força;
després de cada cop,
la calma;
després de cada cop,
l’esperança;
després de cada cop,
l’afany de lluita.

Només espero
que la meva força,
la meva calma,
la meva esperança,
el meu afany de lluita,
siguin constants.
Tan constants, si més no,
com els cops que m’empaiten!

AUDICIÓ

PAUL McCARTNEY

FREEDOM

 

Descarregar! (4:49min / 4MB)5 minuts amb l'art 27-11-2017

LECTURA:

MATHIAS ÉNARD

BRÚIXOLA

Som dos fumadors d’opi cadascun en el seu núvol, sense veure res a fora, sols, sense entendre’ns mai fumem, els rostres agonitzants en un mirall, som una imatge glaçada a la qual el temps dóna la il•lusió del moviment, un cristal de neu que llisca sobre un cabdell de gebre d’envitricollaments tan complexos que ningú no els percep, jo sóc aquesta gota d’aigua condensada al vidre del saló de casa meva, una perla líquida que rodola i no sap res del vapor que l’ha engendrada ni dels àtoms que la componen encara però que, ben aviat, serviran per a altres molècules, per a altres cossos, per als núvols que pesen feixucs sobre Viena aquest vespre: qui sap en quin clatell regalimarà aquesta aigua, contra quina pell, sobre quina vorera, cap a quin riu, i aquesta cara indistinta sobre el vidre només és meva un instant, una dels milions de configuracions possibles de la il•lusió –mira, el senyor Gruber passeja el gos malgrat el plugim, porta un barret verd i el seu etern impermeable; es protegeix de les esquitxades dels cotxes fent uns saltirons ridículs a la vorera: el quisso, que es pensa que vol jugar, salta cap a l’amo i s’emporta una nata així que clava la pota ronyosa a l’impermeable del senyor Gruber, que al final s’acaba acostant a la calçada per travessar, la silueta allargada per la llum dels fanals, bassal ennegrit enmig dels mars d’ombra del grans arbres, esquinçats pels fars a la Porzellangasse, i aparentment Herr Gruber dubta a enfonsar-se en la nit de l’Alsergrund, de la mateixa manera que jo dubto a deixar estar la contemplació de les gotes d’aigua, del termòmetre i del ritme dels tramvies que baixen cap a Schottentor.

AUDICIÓ:

ST. GERMAIN

OCEAN GAMES

 

Descarregar! (6:18min / 6MB)5 minuts amb l'art 30-10-2017

LECTURA:

LISA SOFIA HILTON

MESTRA

Vaig llegir en algun lloc que les causes i els efectes són maneres de protegir-se davant la contingència, davant la terrorífica i imprecisa mutabilitat de l’atzar. Per què me’n vaig anar aquell dia amb la Leanne? No havia estat una jornada pitjor que qualsevol altra. Però les decisions són anterior a quelsevol explicació, tant si ens en volem adonar com si no. En el món de l’art, només hi ha dues cases de subhastes que valgui la pena conèixer. Són les que fan les vendes de centenars de milions de lliures, les que manegen les col•leccions de ducs desesperats i oligarques amb fòbia social, les que canalitzen segles de bellesa i mestria artesanal per les seves sales silencioses com museus, per transformar-los en diners comptants, sexis. Quan vaig aconseguir el lloc a British Pictures, tres anys enrere, vaig sentir que al final me n’havia sortit. Durant un dia o dos, vaja. De seguida em vaig adonar que els mossos, els tipus que carregaven i traslladaven les obres, eren els únics que es preocupaven pels quadres. Per a la resta, bé haurien pogut ser fuets de set puntes o mantega a granel. Tot i que m’havien contractat pels meus mèrits, malgrat el meu treball dur, la meva diligència i els meus impressionants coneixements d’art, em vaig veure obligada a reconèixer que, almenys per als paràmetres de la Casa, jo no era res de l’altre món. Després d’un parell de setmanes al departament, vaig comprendre que tant li feia a tothom que sabés distingir un Brueghel d’un Bonnard, que hi havia altres codis més vitals que havia d’aprendre a desxifrar.
Ara, al cap de tres anys, encara hi havia unes quantes coses que m’agradaven de la meva feina a la Casa. M’agrada passar pel costat del conserge uniformat i entrar al vestíbul perfumat d’orquídies. M’agradaven les mirades reverents que et dedicaven els clients mentre pujaves la imponent escala de fusta de roure; perquè, per descomptat, allà tot tenia un aire imponent, com de tres segles d’antiguitat. M’agradava espiar les converses de les eurosecretàries robòtiques, les vocals franceses i italianes de les quals es retallaven en ondulacions tan nítides com els seus pentinats. M’agradava sentir que, a diferència d’elles, jo no pretenia pescar cap broker amb el rínxols de la meva cabellera. Jo estava orgullosa d’allò que havia aconseguit, del lloc d’assistenta que m’havia guanyat després d’un any de becària a British Pictures. No és que em volgués quedar al departament gaire temps. No em passaria la resta de la meva vida mirant quadres de gossos i cavalls.

AUDICIÓ:

PRESTON REED

TRAIN

 

Descarregar! (8:05min / 7MB)
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.net  
25600 Balaguer (La Noguera)