Divendres 10 de Juliol
del 2020Troba'ns a les xarxes socials:

PÓgina a Facebook PÓgina a Twitter Perfil a InstagramLes ˙ltimes notÝcies al teu Telegram:

TelegramConcurs
Participa al concurs del Fent Ruta.Concurs
PREGUNTES SOBRE LES RESTRICCIONS D'ACTIVITATS PER LA COVID-19.
Ajuntament de BalaguerRÓdio a la carta

Salut i república 08-05-2020

Pagues i medalles

Una mica ens havia sorprès el “Gobierno más progressista de la història” amb la colla aquella de generals fent les rodes de premsa del Coronavirus, però no molt perquè sabíem la tendència a l’autoritarisme i la mà dura que tenen els governants espanyols de tota la vida.

Entenen, que un grup de soldats dirigits per un xusquero, llançant consignes patriòtiques, muntant unes tendes de campanya per a fer un “hospital”, amb lliteres de tres pisos, serà més ben acceptat pel modest poble espanyol, que si ho fa un grup de metges o de personal sanitari en general. On va a parar.

Si rematen la seva feina amb unes desfilades i uns tocs de corneta oferint diàriament l’ipno (isno o hitmo) als presents, la cosa pot esdevenir èpica.

Són tan militaristes i tan autoritaris que volen, sobretot, tenir de cara l’exèrcit i les forces armades.

Per això amplien generosament el pressupost per armament, tot i que no semblen tenir cap enemic fora de les fronteres i ara, com a colofó final diu que repartiran medalles i pagues vitalícies als que van apallissar covardament la població indefensa que volia votar el passat 1 d’Octubre.

No els caurà la cara de vergonya quan es pengin la medalla?

Clar que si els capos eren personatges implicats en casos de tortura i assassinat, tampoc és estrany que es vulguin repartir premis.

El Sr. Borbó els felicitarà, els tornarà a dir que “a por ellos”, amagarà un maletí, amb diners, sota la taula i rebrà les felicitacions del modest poble espanyol.

Com sempre.

 

Descarregar! (2:11min / 1MB)


Salut i república 01-05-2020

 

Descarregar! (2:04min / 1MB)


Salut i república 24-04-2020

 

Descarregar! (2:19min / 1MB)


Salut i república - 18-04-2020

Noves circumstàncies

Estem fent una demostració palmària de la capacitat que tenim els humans per adaptar-nos a les noves circumstàncies.

Amb aquesta nova situació hem conegut algunes persones realment bones, útils, amables, coratjoses, treballadores i civilitzades. Les hem vist portant endavant tasques de col·laboració i de treball molt notables.

Hem vist també, però, l’altra cara de la moneda: una gran quantitat de gent que no té res a fer en tot el dia sinó estar-se davant de l’ordinador, la tablet o el mòbil escrivint i dient rucades.

Diu que els feixistes han obert gran quantitat de comptes falsos i tenen un munt de gent treballant, jornada intensiva, per tal d’anar fent fakes i anar embrutant tot el que toquen segons la seva habitud. La seva missió fonamental és ridiculitzar la gestió del Gobierno, i proposar l’ultra dreta com a solució. Dissortadament el Gobierno els ho està posant molt fàcil, perquè estan fent una gestió lamentable.

Els Comuns diu que es dediquen al Govern català. Es molt possible.

Hem vist també alguns “periodistes” dedicats a enganyar la gent i a llepar els baixos del poder amb una poca vergonya lamentable.

Així i tot ja cal que no ens donem a la desesperació. Constatem que Espanya és una llàstima de país, que si Catalunya fos independent ens aniria molt millor, que tampoc no passa res si no podem sortir de casa, que hem de seguir en contacte amb la gent que ens estima, que sort en tenim de la música i de l’art en general i que tal dia farà un any.

Calma sobretot.

Salut i república

 

Descarregar! (2:11min / 1MB)


salut i república 11-04-2020

Aquesta setmana santa serà recordada llargament.

Fa molts anys, durant aquests dies, dejunis i abstinències a banda, estava prohibit fer música o escoltar-ne, tancaven els cines i no sonaven ni les campanes. Era una cosa tremenda.

Després es va anar suavitzant la pressió eclesiàstica i si bé, Espanya seguia sent franquista, com fins a la data, es van anar relaxant les amenaces de l’infern i la damnació eterna.

A partir dels 70, algú va veure que la setmana santa era bàsicament un negoci de grans proporcions i, combinant sàviament les processons amb la platja, la gastronomia i les excursions culturals, es va arribar a l’alegre disbauxa d’aquests anys finals.

El Coronavirus ha fet canviar algunes coses. De moment s’han quedat sense processons i manifestacions semblants. Es cert que han sortit, per pobles diversos, un parell de capellans, amb la corresponent protecció Civilera a fer algunes benediccions, amb custòdia i tot, que diu que ens han d’anar tan bé contra la pandèmia.

Mesos a venir, quan el virus vagi de baixa, suposo que no hi faltarà l’Iceta, o algun altre llest, que acabi donant les gràcies a la intervenció divina.

De moment, però, ens quedem a casa i mirem de participar en algun dels moviments comunals que, sortosament, s’han posat en marxa.

Potser sí que amb això del Coronavirus aprendrem a ser una mica més solidaris i més bones persones. Es una oportunitat.

També sabem que fatxes, vividors i congèneres seguiran aprofitant-se del poble pla.

Nosaltres marxem, no?

 

Descarregar! (2:28min / 2MB)


 
Llic├Ęncia de continguts
RÀDIO BALAGUER 107.4 FM - Plaça Mercadal 1 - Tel.: 973 44 52 00 - Fax: 973 44 70 63 - radio@balaguer.cat  
25600 Balaguer (La Noguera)